Renovatie Stroet en onze "mini" denktank

De Regenboog vertelde dit op 17-11-2022

De Stroet wordt gerenoveerd. Een project die voor 2024 op de agenda staat bij de gemeente. Een project waar de bewoners en betrokkenen in mogen meedenken, de zogenaamde klankboordgroep. Als school mogen wij ook meedenken en niet alleen de volwassenen. Op school hebben wij onze “mini” klankboordgroep opgericht. Kinderen van groep 2 t/m groep 8 hebben meegedacht over de weg en de verkeersveiligheid hierop. Serieus gekeken, gepraat, gedacht, overwogen en uiteindelijk ontworpen en getekend. Dit ontwerp hebben de kinderen vandaag met de landschap-architecten van Sweco en 2 vertegenwoordigers van de gemeente besproken en uiteindelijk hebben ze hun ontwerpen overhandigd aan wethouder Hans Heddes.
 

Bijzonder trots ben ik op deze kinderen! Naast het feit dat van jong naar oud echt heeft nagedacht over wat nodig is en ze allerlei vaardigheden hebben ontwikkeld dit ook te laten zien op een kaart, hebben ze dit ook echt goed kunnen overbrengen en beargumenteren naar onze bezoekers.
 

De kinderen werden serieus genomen en er werd echt naar ze geluisterd. Ik hoop dat we dit straks ook gaan terug zien op Stroet in een stuk veiligheid en zichtbaarheid.
 

In de link vindt u de impressie gemaakt door Noordkop Centraal. 

a353d969-b2d1-420f-beb4-cfe4803d891a a353d969-b2d1-420f-beb4-cfe4803d891a